Truca'ns : 610 594 378

Aina Dorda: «Abismar-se»

Dissabte 24 de març
19.30 h

La jove artista Aina Dorda presenta «Abismar-se», una exposició en què el collage i la fotografia s’uneixen per establir un diàleg entre la bellesa i el cos humà –en especial del cos femení– en un ambient íntim i privat.

Les emocions, el que tenim a prop, el que aparentment no està al nostre abast, la bellesa que desprèn el cos humà. Aina Dorda és capaç de transmetre un sentiment de buidor i omplir-lo de poesia, de col·locar l’espai privat en un espai públic. L’artista juga a suggerir, a empènyer el pensament cap a la imaginació a través d’escenes incompletes, però recognoscibles. I ho fa amb la llum i les ombres, amb la serigrafia i la risografia i el cos nu.

Dorda no té por de mostrar el seu cos nu perquè, en aquest cas, el que és personal esdevé universal. Si bé la fotografia li permet treballar amb imatges antigues i pròpies, amb el collage l’artista aconsegueix eliminar la part identitària perquè tothom s’hi reconegui. No té por de treure allò que batega i convertir-ho en una obra. Perquè amb la seva obra Aina Dorda no busca tant resoldre, com reconfortar.

Dorda ha passat d’espectadora a creadora gairebé sense adonar-se’n. La primera vegada que l’artista és conscient que no podrà fer marxa enrere en el món de l’art és quan coneix l’obra d’Egon Schiele i, un temps després, els poemes de Juan Ramón Jiménez. Més tard, artistes contemporànies com Katrien de Blauwer i Lina Scheynius acaben de donar forma a la seva veu i la seva manera de fer.

Ha col·laborat amb l’obra «Ceci est mon corps» a la revista novaiorquesa Pan and the Dream. Ha estat treballant amb artistes com Matteo Guidi i Giuliana Racco amb el projecte The Artist and The Stone, encarregant-se de la part pedagògica. Ha format part de l’equip de treball Tcteamwork a càrrec de l’artista Tom Carr i col·labora com escriptora en la Revista Situaciones, revista d’història i crítiques de les arts.


Scroll to Top