Truca'ns : 610 594 378

Albert Alís – «Íntim»

Albert Alís – «Íntim» – a La Destil·leria

«La taca suggereix, la línia defineix, el color evoca»

«Íntim» és el títol de la mostra que Albert Alís inaugura, el dissabte 12 de desembre, a La Destil·leria. Un títol que juga, s’inspira i interactua –com el mateix autor ens explica– amb les vivències i els records.

 Després d’uns anys sense exposar a Mataró, Albert Alís ha triat La Destil·leria per ensenyar i compartir la seva obra més recent. I ho farà per la via de les vivències, dels records plàcids que, com ell mateix ens diu, són «records tal vegada comuns o molt semblants als que podria tenir la majoria de la gent».

A diferència d’altres exposicions, aquesta vegada, l’eix que la vertebra és la intimitat. Més enllà d’un simple posicionament estètic, Alís es despulla davant la tela per mostrar una intimitat entesa com allò que ha fet o hauria desitjat fer.

Aquesta dialèctica universal entre la realitat i el desig troba la seva plasmació precisa en el color, que pren una especial rellevància perquè, «si la taca suggereix i la línia defineix, el color evoca un passat primigeni, la infantesa, una platja, records adolescents, indrets compartits amb altri», explica l’artista.

La mostra d’Albert Alís és, doncs, una proposta oberta, propera, amb voluntat de ser entesa i, encara més, de connotar situacions viscudes en certs indrets; és el pòsit que li ha deixat un viatge, sense melangia, a través del temps.

 Pinzells, per a què serviu?

Amb motiu de les exposicions en curs, La Destil·leria sempre proposa una activitat relacionada amb l’artista i la seva obra. Amb «Íntim», l’activitat girarà a l’entorn de l’eina per antonomàsia de tot artista: el pinzell. Albert Alís conduirà un taller en què els protagonistes seran justament les seves eines i en què es parlarà de mides, formes, materials… però, sobretot, d’utilitats.

 L’artista

Albert Alís es mostra refractari a ser definit, però si calgués fer una aproximació a la seva obra des de definicions més o menys afortunades, ell mateix ens diu que la pintura que practica es podria catalogar com a figurativa amb un concepte abstracte. La seva obra s’emmarca, doncs, dins de la «nova figuració», un terme que es fa servir d’unes dècades ençà per referir-se a aquella pintura que, sense renunciar a la figuració, incorpora les aportacions tècniques i conceptuals dels ismes del darrer segle.

Actualment, Alís no es presenta ni a premis ni a concursos i fa anys que no exposa a Mataró, i des de la seva premissa –que té molt de declaració principis– ens diu: «No existeixen els estils, el que existeixen són les sensibilitats». Així doncs, el que avui ens mostra, és un autèntic gir per donar pas a l’evocació, les vivències –viscudes i no viscudes–,  al record, a la seva intimitat.

Notes

Albert Alís ha desenvolupat, des de l’any 1981 –quan fa la seva presentació professional amb una exposició al Museu Municipal de Mataró–, una extensa carrera que li ha valgut un munt de premis i distincions.

Ha exposat a Catalunya, Espanya, Alemanya, Bèlgica, els Països Baixos, França, Suïssa i la seva obra es troba a museus i exposicions d’arreu. Per ampliar aquesta informació, a Albertalis.com es troben nombroses entrades amb ressenyes sobre la seva obra i exposicions.


Scroll to Top