Truca'ns : 610 594 378

CASAL D’ESTIU DE LA TERRA I LES ARTS 2020

Casal estiu Mataró 2020

ESCOLA PER A JOVES (a partir d'11 anys)

Cinc setmanes d’aprenentatge en que l’art, la natura i la terra seran el fil conductor per treballar diferents disciplines artístiques de la mà de 8 grans professionals.

Mitjançant la música, el cinema, el dibuix, la pintura, la joieria i la performance, entre d’altres, treballarem temes relacionats amb els sentiments i les energies que ens vinculen amb la terra i la natura. I mitjançant accions actives com crear un hort urbà, aprendrem a respectar, cuidar i aprofitar la terra i tot el que ens dona.

Tot això i més a l’escola d’estiu de La Destil·leria. Uneix-te al planeta actiu!

del 22 de juny al 24 de juliol
de 9 h a 13 h

Preu 5 setmanes: 350 €
Preu 4 setmanes: 280€
Preu setmana: 75€
10% de descompte per als germans

*Les dates són provisionals i poden variar segons les autoritats ens indiquin. Els casals no es portaran a terme fins que passem a la Fase 3 de la desescalada.
*Un cop reservada i abonada la plaça, en cas de que aquesta s’hagi d’anul·lar degut a la COVID-19, es farà una devolució íntegra de la reserva.

Activitats i professorat

planning casal estiu

Us recomanem que porteu...

Bata o roba còmoda per embrutar
Esmorzar
Carmanyoles reutilitzables en lloc de paper d’alumini o plàstic
Entrepans, fruita o cereals en lloc de pastissets industrials

CASALS PER A ADULTS (a partir de 16 anys)

matias kran

PINTURA amb Matías Krahn

Es tracta d’una proposta enfocada a qualsevol persona que vulgui redescobrir l’experiència del joc i la improvisació plàstica com a portals des dels quals reconnectar amb les seves capacitats creatives. La idea és sortir del judici interior i obrir-se a noves possibilitats des de l’impuls creatiu que s’amaga darrere dels nostres habituals prejudicis i severa autoimatge.

El taller està plantejat des d’una perspectiva pràctica amb la finalitat d’explorar el joc creatiu a través de diferents exercicis que ens faran veure el tresor que s’amaga darrere dels nostres bloquejos, per a així contactar amb el nen interior i les seves capacitats creatives. Es tracta d’un viatge a la llavor de la creació, en el qual Matías Krahn ens oferirà algunes de les claus que ha desenvolupat al llarg de la seva trajectòria creativa per a accedir a la innocència perduda, des de la cura, el respecte i un acompanyament familiar i càlid. Es tracta de sortir del soroll dels nostres condicionaments, perdre-li la por de deixar anar la mà i d’atrevir-se a florir.

del 6 al 10 de juliol / de 18h a 20 h
120 € setmana

taller de joieria Mataró

JOIERIA amb Carme Roher

Formació pensada per fer una inserció a la forja en joieria. (No cal experiència prèvia.)

La forja es una tècnica molt antiga. Consisteix en donar forma, crear volums, aplicant sobre el metall forces de compressió. En el nostre cas, picar amb diferents martells sobre diverses superfícies: tasos, incluses, fustes, etc.
Mitjançant el tremp i el recoiment podrem anar transformant amb aquests dos processos la forma, la textura i els diferents gruixos.

Trem: donar duresa al metall
Recoure: Posar el metall a temperatura de roig viu, per tal de reestructurar el àtoms i poder tornar a incidir en el material.

Dins de la forja també aprendrem nocions de foldforming i d’anticlàstic.
Foldforming: consisteix en doblegar una planxa de metall i picar-la en un de les seves vores, estirant-la i després obrir-la, per aconseguir formes i volums.
Anticlàstic: es basa en forjar dues curvatures oposades, en una mateixa peça.

del 13 al 17 de juliol / de 18h a 20 h
90 € curs complert

LATIR. Isil Sol Vil x Marina Barsy Janer. 2017. Imagen Carlus Camps (xx) (1)

PERFORMANCE amb Marina Barsy Janer x Isil Sol Vil

Es treballarà la performance entenent l’Art com a Vida i desenvolupant el que definim com a Amor Subversiu x Cuidats extrems. A través d’exercicis específics d’autoconeixement i intuïció individual-comunal, treballarem estats alterats del ser que develarán la política de la corporalitat (els cossos) dins d’una comunitat efímera. S’aguditzarà la intuïció parant esment a la part sensitiva – energètica – política de la corporalitat que habitem. Es treballa a partir d’exercicis d’escolta extrema identificant i reconstruint la memòria de la corporalitat com a geografia polític-afectiva. L’exploració generada permetrà la reapropiació de la cuerpa per part de les/les participants i el seu ús com a eina per a la creació d’accions individuals i col·lectives. Es desenvoluparan projectes performatius des de l’exploració corposensorial de cada individu i la comunitat creada en el taller. Es treballarà l’estètica, composició, concepte, motivació i realització de les accions al costat de la intervenció dels espais i l’ús d’objectes.

del 20 al 24 de juliol / de 17 h a 20 h
150 € curs complert

Gràcies a la col·laboració de la Farmàcia La Riera 10, podrem garantir totes les mesures d’higiene i seguretat.

També seguirem totes les indicacions i protocols de les autoritats sanitàries.

Scroll to Top