Truca'ns : 610 594 378

De l’obra acadèmica a l’obra personal

Jordi Diaz Alamà i la Barcelona Academy of Art s’instal·len a La Destil·leria del 7 de febrer al 18 de març

La pròxima mostra a l’espai de La Destil·leria no és una col·lectiva, sinó més aviat una obra coral. Es tracta d’una exposició sota la batuta experta de Jordi Díaz Alamà, que des de la seva obra i el seu mestratge propicia la participació d’estudiants destacats de la Barcelona Academy of Art amb la voluntat d’establir un diàleg entre l’obra acadèmica i l’obra personal.

El corrent artístic amb què s’identifica Díaz Alamà és el realisme figuratiu contemporani, que troba les seves arrels en la recerca d’un sistema acadèmic conreat durant el segle XIX a les millors escoles acadèmiques d’Europa. «Es tracta d’una obra pictòrica realista, tradicional i clàssica al servei de la representació d’elements i conceptes actuals», explica l’artista.

Demanat sobre els referents necessaris que expliquen la seva obra, Díaz Alamà no dubte a citar Velázquez, Sorolla, Sargent i Fortuny –grans mestres de tots els temps– i els contemporanis Alex Kanevsky, Sophie Jodoin, Antonio López o Odd Nerdrum. Avui, amb aquesta mateixa filosofia i amb un programa docent rescatat d’aquestes grans institucions acadèmiques del passat, la Barcelona Academy of Art vol formar els artistes del futur dotant-los d’una bona base que els permeti construir un llenguatge propi i personal amb conceptes actuals.

Trajectòria artística

Jordi Díaz Alamà va solidificar la seva formació en institucions com ara la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, la Fundación Arauco de Guillermo Muñoz Vera (Madrid), la Florence Academy of Art amb Daniel Graves (Itàlia), a més diverses estades de formació en diferents indrets.

Avui, Díaz Alamà exposa regularment la seva obra a diverses galeries internacionals. Entre d’altres, ha participat en col·lectives a Nova York, Califòrnia, França, Florència, Madrid i Barcelona. També ha realitzat tres exposicions individuals a Girona i Figueres, i, de forma permanent, la seva obra es pot visitar a la col·lecció particular del Museu Europeu d’Art Modern (MEAM).

La seva tasca ha estat objecte de diversos reconeixements entre els quals destaquen:  la menció d’honor al concurs BMW 2014 (Madrid) i al concurs de retrat BP Portrait de la National Gallery (Londres); guanyador del concurs de dibuix Ynglada-Guillot 2013 (Barcelona) i del concurs de pintura internacional Figuratives 11 organitzat pel MEAM.

En el camp de la docència, és professor del departament de dibuix de la Universitat de Belles Arts de la UB, i docent, a més de director, a la Barcelona Academy of Art.

Amb tot, Diaz Alamà i la seva Barcelona Academy of Art aterren aquest dissabte, 7 de febrer, a Mataró amb una inauguració organitzada per l’espai cultural La Destil·leria que començarà a les 19.30 h.


Scroll to Top