Truca'ns : 610 594 378

“Destil·lant metall”

 

Marta Campoy, Núria Calsapeu, Perecoll i Txè Aymat ens mostren…

una joia per un dia

La Destil·leria acollirà, el dissabte 13 de juny, la mostra «Destil·lant metall», una proposta diferent del que s’hi ha fet fins ara, que durarà només 1 dia i en què les protagonistes seran les obres, aquesta vegada de joieria, de quatre artistes mataronins.

Serà, doncs, una exposició efímera en el temps, però sòlida en els continguts, ja que la brevetat expositiva anirà acompanyada d’una explicació del procés creatiu de les peces exposades i dels materials amb què s’han construït. Per a aquesta jornada, Agit Baqué, la directora de l’espai, ha aplegat quatre artistes mataronins que excel·leixen en aquesta disciplina artística: Marta Campoy, Núria Calsapeu, Perecoll i Txè Aymat.

La pluralitat de les propostes és, sens dubte, un altre dels elements destacats de la mostra, ja que, més enllà de la «nacionalitat» compartida en tant que mataronins, les coincidències es dilueixin tant per situacions professionals, com raons generacionals o d’estils, clarament diferenciats. Així doncs, hi trobareu des de les influències d’art medieval de Marta Campoy, fins a la figuració –aplicada tant al gravat com a la joieria– de Núria Calsapeu, passant per l’expressionisme de Perecoll i el «neomodernisme» de Txè Aymat.

Però més enllà de qualificacions, competències i trajectòries professionals, que maregen per la seva quantitat i categoria, no deixen de ser curiosos alguns dels reconeixements i influències que els artistes posen de manifest. És el cas de Perecoll, que explica que aprèn l’ofici a la joieria clàssica de Mataró Ca l’Esteve, o Núria Calsapeu, que ens diu que va aprendre amb Txè Aymat, o el mateix Aymat, que  troba la seva influència principal en Emilia Morin, referent pedagògic de Mataró, i del GEM,  quan només tenia sis anys.

Tot plegat, una mostra que començarà a les 7 del vespre d’aquest dissabte i que de ben segur es convertirà en una experiència molt interessant i enriquidora.


Scroll to Top