Truca'ns : 610 594 378

Espai temps

Marta Juvanteny inaugura l’exposició «0=|» el 24 de febrer a La Destil·leria

«0=|» és el nom de l’exposició que l’artista de Sant Feliu de Llobregat inaugura a La Destil·leria el mes que ve. Juvanteny investiga els límits entre l’art, la ciència i la tecnologia a través d’una òptica desafiant d’estructures i ordres mètrics.

Marta Juvanteny Colell (26 d’abril del 1981) és professora a la Universitat de Belles Arts de Barcelona. Va estudiar a l’Escola d’Arts i Oficis La Llotja, es va llicenciar en Belles Arts a la UB i és col·legiada del Gremi de Joiers, Rellotgers i Orfebres de Catalunya (JORC, 2007).

L’artista s’allunya de l’art com a mètode d’autocomplaença i el transforma en un llenguatge codificat a la recerca d’un temps abduït i confús davant les pantalles digitals. Preguntes a la recerca de més preguntes sense resposta. Un loop infinit cap a un espai neutral terra de ningú: «Amb la inclusió dels nous mitjans tecnològics, les experiències temporals i espacials es perceben de maneres diferents. Pluritemporalitats que muten i conviuen simultàniament al nostre dia a dia, condicionades pel consum narcòtic d’imatges manipulades per les possibilitats tecnològiques de les noves interfícies digitals.»

Process Art

La no-figuració de Nasreen Mohamedi, l’art abstracte d’Agnes Martin o el performance art d’Esther Ferrer són fonts d’inspiració per una artista que creu en el procés artístic més que en l’art com un producte acabat. Marta Juvanteny posa en pràctica la contenció, la precisió, la confusió i la indigència voluntària. Les distraccions mundanes i identitàries del gest passen a un segon pla a favor de l’exploració de qualsevol expressió o representació humana.

Gran part de la seva obra es basa en el refugi. L’aïllament i la hipnosi com a mètode de transcendència i supervivència. També la percepció del temps i l’espai se sotmeten a investigació en l’obra de Juvanteny, així com l’estat de trànsit entre realitat i miratge, o realitat i ficció.

Exposicions

Juvanteny va fer la seva primera exposició el 2003 i des de llavors no ha parat. Durant el 2017 va participar en aquestes quatre col·lectives.

Exposició Col·lectiva «Crosswords». Espronceda Center for Art & Culture. Barcelona. 2017

Exposició Col·lectiva Finalistes Concurs BBVA de pintura Ricard Camí. Terrassa. Barcelona. 2017

Exposició Col·lectiva. FIC, Fabra i Coats, Museu d’Art Contemporani de Barcelona. Curadoria: Maria Teresa Blanch. Barcelona. 2017

Exposició Col·lectiva CuKs. «Enllaços». Palau Falguera Marquès de Vilallonga. Barcelona. 2017

Un workshop adreçat a invidents

El workshop que l’artista proposa a La Destil·leria (3 de març, 11 h) es basa en experiències amb la percepció i la interpretació de l’espai. Juvanteny cedirà 60 peces que es reinterpretaran a través del tacte i el dibuix i que s’enllaçaran amb un estudi que realitzarà posteriorment. Se’n farà un registre fotogràfic i de vídeo a mode de performance. Un vídeo que comparteix un denominador comú amb la mostra: la recerca de preguntes per a més preguntes sense respostes.

Reserva la teva plaça:
info@destilleria.com
610 594 378


Scroll to Top