Truca'ns : 610 594 378

Pròxima exposició

Exposició Marta Juvanteny

Exposició «0=1»

Exposició: Marta Juvanteny
Data: Del 24 de febrer al 22 de març del 2018
Inauguració: 24 de febrer a les 19.30 h

Juvanteny investiga els límits entre l’art, la ciència i la tecnologia a través d’una òptica desafiant d’estructures i ordres mètrics. Posa en pràctica la contenció, la precisió, la confusió i la indigència voluntària. Les distraccions mundanes i identitàries del gest passen a un segon pla a favor de l’exploració de qualsevol expressió o representació humana.

Us hi esperem!

Més informació AQUÍ


Exposició en curs

Mostra Els gravats de Tinta Invisible

Mostra «Els gravats de Tinta Invisible»

Exposició: col·lectiva
Data: Del 20 de gener al 17 de febrer del 2018
Inauguració: 20 de gener a les 19.30 h

El 20 de gener, esteu convidats a la inauguració de l’exposició «Els gravats de Tinta Invisible» de Tinta Invisible editions, en la que hi podreu veure obres de diferents artistes.

“Tinta Invisible, que tot just acaben de complir 20 anys com a editors d’obra gràfica, continuen estampant a la manera tradicional, mitjançant la planxa, la tinta, el paper, el tòrcul…com ho feien Rembrandt, Piranesi, Goya, Fortuny, Picasso, Miró o el mateix Guinovart amb el qual ells van tenir una estreta relació i que comenta amb les seves paraules el que és per ell el gravat.” (Fragment del text de David Vergés).

Us hi esperem!

Més informació AQUÍ


Últimes exposicions

Mostra Tres-cents La Destil·leria

Mostra «Tres-cents»

Exposició: col·lectiva
Data: Del 16 de desembre del 2017 a l’11 de gener del 2018
Inauguració: 16 de desembre a les 19.30 h

El dissabte 16 de desembre torna «Tres-cents», la mostra col·lectiva de Nadal en què es poden adquirir obres d’art per 300 €.

Enguany, són més de 30, els artistes que hi exposen. Escultura, joieria, ceràmica, pintura, il·lustració… Un aparador d’art que creix any rere any amb peces úniques d’artistes del territori.

La inauguració, el mateix dissabte 16, a les 19.30 h, comptarà amb la presència de molts dels artistes que hi participen. No te la perdis!


Exposició Classx de Jordi Prat Pons

«ClassX», collage amb gust de pop art

Exposició: Jordi Prat Pons
Data: Del 12 de novembre al 13 de desembre
Inauguració: 12 de novembre a les 12 h

Del 12de novembre al 13 de desembre La Destil·leria acull l’exposició de Jordi Prat Pons «ClassX», collage elevat a la màxima categoria. Prat fa un tribut als pintors i als objectes clàssics amb obres d’una execució brillant en què agafa el collage i el reinventa servint-se de suports molts diversos. Lli, fusta, o papyrus són alguns dels materials que formen part del relat de «ClassX», una exposició on trobareu peces amb gust de pop art i postimpressionisme.

Més informació AQUÍ


Exposició "Papers" Josep Serra

«PAPERS», expressionisme abstracte sobre paper

Exposició: Josep Serra
Data: Del 30 de setembre al 9 de novembre
Inauguració: 30 de setembre a les 19.30 h

El 30 de setembre, La Destil·leria comença temporada amb l’exposició de l’artista abstracte Josep Serra. La mostra, que acull una gran quantitat de peces inèdites, vol ser un relat construït «sobre un material senzill i fràgil, el paper, que permet experimentar amb diferents textures». Josep Serra fa servir el paper emprant una tècnica mixta amb pigments i acrílics.

Més informació AQUÍ


seny i rauxa 2017

Exposició «Seny i rauxa a Les Santes»

Exposició: Col·lectiva
Data: Del 22 de juliol al 20 de jsetembre
Inauguració: 22 de juliol a les 19.30 h

Arriba la Festa de Seny i Rauxa de La Destil·leria, un dels esdeveniments culturals, socials i artístics més icònics de la ciutat. Aquest juliol en celebrem la 4a edició i, com cada any, comptarem amb la participació de diversos artistes per presentar l’exposició col·lectiva «Seny i Rauxa a Les Santes», l’epicentre de la festa.

Més informació AQUÍ


«Ninots» de Santi Clavell

Exposició «Ninots»

Exposició: Santi Clavell
Data: Del 10 de juny al 18 de juliol
Inauguració: 10 de juny a les 19.30 h

Amb un traç directe en què els amants dels acudits de vinyeta hi reconeixereu Perich, Cesc, Quino o Schulz, Santi Clavell presenta «Ninots» a La Destil·leria. L’exposició consta d’una cinquantena de dibuixos realitzats amb tinta, aquarel·la i llapis, i explica, amb un cert cinisme apologètic, les reflexions, els pensaments i també les «emprenyades» de l’artista.

Més informació AQUÍ


flors i violes - Marta Duran i Marisa Benjamin

Exposició «Flors i Violes»

Exposició: Marta Duran versus Marisa Benjamim
Data: Del 29 d’abril al 8 de juny
Inauguració: 29 d’abril a les 19.30 h

La Destil·leria inaugura el 29 d’abril dues exposicions que comparteixen una mateixa font d’inspiració: la natura. Marta Duran i Marisa Benjamim mostraran en un mateix espai la seva obra, un recorregut pel cromatisme i les instal·lacions.

Més informació AQUÍ


Exposició Pere-Màrtir Mataró

Exposició «…I OBÈLIX»

Exposició: Pere-Màrtir Brassó
Data: De l’11 de març al 27 d’abril
Inauguració: 11 de març a les 19.30 h

La Destil·leria acollirà, de l’11 de març al 27 d’abril, «…I Obèlix», una exposició a cavall entre el còmic i el minimalisme, carregada de crítica social amb un relat irònic i pseudohumorístic.

El gruix de l’exposició són una quinzena de dibuixos a tinta sobre paper reciclat en què els grafismes, les lletres, les paraules o les frases es transformen en un element més de l’obra. A més dels dibuixos, s’hi exposaran dos olis de gran format absolutament minimalistes, en què humor i surrealisme mostraran un rerefons similar al dels papers.


Camins desfets, Gabriel Schmitz

Exposició «CAMINS DESFETS»

Exposició: Gabriel Schmitz
Data: Del 4 de febrer al  9 de març
Inauguració: 4 de febrer a les 19.30 h

La Destil·leria acollirà, del 4 de febrer al 9 de març, l’exposició «Camins desfets», una recerca de noves possibilitats expressives de la figura humana.

Gabriel Schmitz és un pintor alemany de projecció internacional que viu i treballa a Barcelona des del 1994. Ha exposat a ciutats com Barcelona, Madrid, París, Londres, Oslo, Filadèlfia i Nova York, i aquest 4 febrer ho farà a Mataró.


Exposició «Únic»

Exposició «Únic»

Exposició: Individual
Data: Del 14 al  31 de gener
Horari: de 10 h a 13 h i de 17 h a 20 h

«Únic» és una exposició diària que vol trencar amb la fragmentació i l’obsolescència instantània de les imatges i possibilitar una mirada pausada, atenta i exclusiva d’una obra d’art. Les regles del joc són fàcils: un artista, una obra, un espai.


tres-cents

«Tres-cents»

Exposició: Col·lectiva
Data: Del 26 de novembre al 12 de gener de 2016
Inauguració: 26 de novembre a les 19.30 h

El dissabte 26 de novembre, a les 19.30 h, inaugurem «Tres-cents», una mostra col·lectiva en què 25 artistes exposaran obres de petit format valorades en 300 €. L’objectiu d’aquesta nova mostra, que durarà tot el període de festes, és proporcionar un espai per gaudir de la cultura, però també donar valor a l’art com un recurs que, més enllà del caràcter estètic, ens fa reflexionar.


Exposició Delphine Labedan

«Portraits nomades»

Exposició: Delphine Labedan
Data: Del 22 d’octubre al 24 de novembre de 2016
Inauguració: 22 d’octubre a les 19.30 h

«Portraits nomades» no és només el títol de la mostra, és un retrat de l’ànima de l’artista, la qual es defineix com una «nòmada sedentària» fascinada per les ètnies i la diversitat de cultures del món, per les tradicions, les llegendes. L’exposició es basa en una sèrie de retrats imaginaris, inspirats en la realitat i plasmats en gran format.

Més informació: aquí


rostres enric sala

«Rostres»

Exposició: Enric Sala
Data: Del 24 de setembre al 20 d’octubre de 2016

Lector apassionat de matèries de caràcter científic i filosòfic, el vigatà Enric Sala inaugura la temporada 2016-2017 de La Galeria amb la mostra «Rostres». A l’exposició s’hi podran veure rostres que resulten d’una barreja de races i també un estudi de formes híbrides entre l’animal i l’home, a més de geometries introduïdes amb còdols fluvials que produeixen una interacció entre els treballs aleatoris de la naturalesa i l’artifici de l’escultura.


Exposició Seny i rauxa a Les Santes 2016

3a edició de «Seny i rauxa a Les Santes»

Exposició: Enric Punsola
Data: Del 16 de juliol al 15 de setembre de 2016

Del 16 de juliol al 15 de setembre, La Destil·leria reincideix –amb voluntat renovellada, tossuda i ànim de continuïtat– a posar dempeus la 3a edició de la mostra «Seny i rauxa». Els artistes d’enguany, que tornen a buscar en Les Santes i La Destil·leria raons per mostrar la seva obra, seran els protagonistes d’un esdeveniment que ja ha quallat en l’ADN dels mataronins com a acte ineludible durant la festa major de Mataró.


«Orígens»: destruir per crear

Exposició: Enric Punsola
Data: del 18 de juny al 14 de juliol de 2016

L’obra de Punsola, més que emmarcar-se en un corrent artístic determinat, el que pretén és esdevenir un procés experimental que defuig d’escoles i estils. Per fer-ho, l’artista empra vies d’expressió a través de materials i tècniques antics com la pólvora: mitjançant la combustió, obté uns resultats gràfics insòlits a cavall entre la pintura i el gravat que interactuen amb la simbologia més primigènia, tant pel que fa a la tècnica i el suport, com a les formes (el cercle, la línia, el quadrat). Tot plegat, amb la voluntat d’esdevenir una reflexió sobre els propis orígens.


interpret-ARTS

«interpret-ARTS», una reinterpretació de l’obra de Ricard Jordà

Exposició: Ricard Jordà
Data: del 14 de maig de 2016 al 16 de juny de 2016

El simbolisme de l’obra de Jordà –estretament lligat al surrealisme– beu de situacions reals, de crítiques socials, de replantejaments existencialistes; l’egoisme, la guerra, la misèria o les violacions són temes recurrents en molts dels seus quadres.


l'art del saber fer

«L’art del saber fer», una proposta imperdible de Murtra Edicions

Exposició: Murtra Edicions
Data: del 9 d’abril del 2016 al 12 de maig del 2016

Murtra Edicions porta gravats i llibres d’artista a La Destil·leria. El gravats reproduïts són el resultat d’una simbiosi entre dues formulacions creatives: la de l’artista Francine Simonin i la dels editors Jordi Rosés i Clàudia Lloret, els quals aporten amb el seu treball una visió inequívocament creativa amb el gravat entès com mitjà d’expressió.


slide ana garcía web

ANA GARCÍA, «Breu ressò»

Exposició: Ana García
Data: del 5 de març del 2016 al 7 d’abril de 2016

Ana García defineix la seva obra inserint-la en el marc d’un estil realista en el sentit més ampli de la paraula. Més enllà, però, d’aquesta definició no podem deixar de destacar la sensibilitat i l’elegància que es desprenen de la seva obra i de la voluntat i l’esforç de l’artista per explicar tot allò que plasma amb tanta naturalitat i simplicitat.


Exposició Andrea Torres

ANDREA TORRES BALAGUER, «Mesmerize and other secrets»

Exposició: Andrea Torres Balaguer
Data: del 23 de gener del 2016 al 3 de març de 2016

La seva obra, amb referències constants al món oníric, però també ritual, simbòlic i poètic, recrea atmosferes impregnades del principi femení amb un substrat subtilment inquietant.
El treball de la fotògrafa catalana Andrea Torres Balaguer (Barcelona, 1990) gira a l’entorn del concepte d’escena i de la capacitat narrativa de les imatges per explicar històries. Tot i que les seves fotografies no encaixen dins les característiques pròpies del surrealisme, sí que tenen una forta càrrega conceptual, descriptiva i pictòrica. Estem davant d’una artista contemporània que troba els seus referents en el pintor René Magritte, la narrativitat de Duane Michals i la llum natural difosa present en alguns quadres de Hopper.


Albert Alís íntim

ALBERT ALÍS, «Íntim»

Exposició: Albert Alís
Data: del 12 de desembre del 2015 al 21 de gener del 2016

Aquesta dialèctica universal entre la realitat i el desig troba la seva plasmació precisa en el color, que pren una especial rellevància perquè, «si la taca suggereix i la línia defineix, el color evoca un passat primigeni, la infantesa, una platja, records adolescents, indrets compartits amb altri», explica l’artista.


Exposició Vanessa Linares

VANESSA LINARES, «GRUPS!»

Exposició: Vanessa Linares
Data: del 31 d’octubre al 10 de desembre del 2015

L’atmosfera naïf, però també crítica –fins i tot inquietant– de Vanessa Linares arriba a La Destil·leria el 31 d’octubre. Dripping, detall, collage… els contrastos són un tret característic de la seva obra, però també de la seva personalitat. Amb un ADN com aquest, no és estrany que «Grups!», el nom amb què ha batejat l’exposició, ens recordi la innocència i espontaneïtat de les onomatopeies i alhora ens faci reflexionar sobre la manera d’actuar dels individus dins del grup, la comunitat, la societat.


exposició irene bou

IRENE BOU, «PAISAJES DE LO PENSADO»

Exposició: Irene Bou
Data: del 19 de setembre al 28 d’octubre del 2015

A pesar de esquivar las etiquetas sobre estilos o corrientes artísticas, Irene Bou rememora sus orígenes en lo que ha venido a denominarse art brut. De esta etapa y línea pictórica, Irene Bou cita la pintura radical y desenfadada de Jean-Michel Basquiat, del que, sin embargo, se diferencia por la sensibilidad femenina que, con el paso del tiempo, deriva en una pintura más detallista, dejando atrás las pinceladas gruesas y los colores primarios para conformar lo que algunos definen como «expresionismo figurativo».


seny i rauxa a Les Santes

Seny i rauxa a Les Santes

Exposició: Col·lectiva
Data: del 18 de juliol al 17 de setembre del 2015

El 18 de juliol, coincidint amb el 1r aniversari de La Destil·leria, tornem a acollir l’exposició col·lectiva «Seny i rauxa a Les Santes». 14 artistes, 14 obres, 1 leitmotiv: el seny i la rauxa.
Tot plegat, en un ambient festiu per a què artistes, professors, alumnes i amics puguem celebrar plegats el 1r any de trajectòria.


"Horitzons" Blanca Gibert

Horitzons

Exposició: Blanca Gibert
Data: del 20 de juny al 16 de juliol del 2015

Quan Blanca Gibert contextua la seva trajectòria artística no pot estar-se d’explicar-la a través dels seus referents familiars, la seva formació professional i l’evolució de l’univers que l’embolcalla.

La seva obra no s’entendria sense explicar que Blanca forma part de tota una nissaga de pintors. El pintor basc Adrián Aldecoa és el seu besavi; la pintora naïf Rosario Aldecoa, l’àvia; i la pintora Pepa Beotas, la seva mare, qui, com ella mateixa explica, ha estat el seu «gran referent» i la seva «gran influència».


Mostra col·lectiva de joiers a Mataró

1a Mostra Col·lectiva de Joieria

Exposició: Txè Aymat, Perecoll, Núria Calsapeu i Marta Campoy
Data: 13 de juny del 2015

La Destil·leria acollirà, el dissabte 13 de juny, la mostra «Destil·lant metall», una proposta diferent del que s’hi ha fet fins ara, que durarà només 1 dia i en què les protagonistes seran les obres, aquesta vegada de joieria, de quatre artistes mataronins.

Serà, doncs, una exposició efímera en el temps, però sòlida en els continguts, ja que la brevetat expositiva anirà acompanyada d’una explicació del procés creatiu de les peces exposades i dels materials amb què s’han construït. Per a aquesta jornada, Agit Baqué, la directora de l’espai, ha aplegat quatre artistes mataronins que excel·leixen en aquesta disciplina artística: Marta Campoy, Núria Calsapeu, Perecoll i Txè Aymat.


exposició miquel wert

Des del marge

Exposició: Miquel Wert
Data: del 25 d’abril a l’11 de juny del 2015

L’obra de Wert parteix d’imatges fotogràfiques i d’arxius situats fora de la història en majúscules. Amb aquestes fonts documentals –recopilades després d’una autèntica recerca entre amics, familiars, mercats, etc.– Wert posa en escena unes imatges corrents i intemporals que enllacen qüestions genealògiques personals amb una experiència col·lectiva compartida. Vet aquí la peculiaritat d’una obra que ens convida a identificar-nos-hi i a reconstruir un passat recent que a poc a poc es va esvaint de la nostra memòria.


joan hortos i oriol de la oz exposicions

Joan Hortós i Oriol de la Hoz

Exposició: Joan Hortós i Oriol de la Hoz
Data: del 21 de març al 23 d’abril del 2015

Amb «Pastoral a la Maria» i «Tren i atzavara», aquests dos artistes mataronins ens presenten una exposició a quatre mans que podreu visitar del 21 de març al 23 abril a La Galeria.


Exposicio Jordi Diaz Alama i Barcelona Academy of art a La Destil·leria

Mostra de Jordi Diaz Alamà i la Barcelona Academy of Art

Exposició: Jordi Diaz Alamà i Barcelona Academy of art
Data: del 7 de febrer del 2015 al 18 de març del 2015

La pròxima mostra a l’espai de La Destil·leria no és una col·lectiva, sinó més aviat una obra coral. Es tracta d’una exposició sota la batuta experta de Jordi Díaz Alamà, que des de la seva obra i el seu mestratge propicia la participació d’estudiants destacats de la Barcelona Academy of Art amb la voluntat d’establir un diàleg entre l’obra acadèmica i l’obra personal.

El corrent artístic amb què s’identifica Díaz Alamà és el realisme figuratiu contemporani, que troba les seves arrels en la recerca d’un sistema acadèmic conreat durant el segle XIX a les millors escoles acadèmiques d’Europa. «Es tracta d’una obra pictòrica realista, tradicional i clàssica al servei de la representació d’elements i conceptes actuals», explica l’artista.

Demanat sobre els referents necessaris que expliquen la seva obra, Díaz Alamà no dubte a citar Velázquez, Sorolla, Sargent i Fortuny –grans mestres de tots els temps– i els contemporanis Alex Kanevsky, Sophie Jodoin, Antonio López o Odd Nerdrum. Avui, amb aquesta mateixa filosofia i amb un programa docent rescatat d’aquestes grans institucions acadèmiques del passat, la Barcelona Academy of Art vol formar els artistes del futur dotant-los d’una bona base que els permeti construir un llenguatge propi i personal amb conceptes actuals.


Exposició Teresa Pera

HÀLIT

Exposició: Teresa Pera
Data: del 13 de desembre del 2014 al 5 de febrer del 2015

La pintura abstracta de Teresa Pera s’instal·la a la Destil·leria del 13 de desembre al 5 de febrer. A «Hàlit» hi llegireu una història de seducció pictòrica que tindrà com a referent l’artista Albert Gonzalo, professor i amic de Teresa Pera.

La vilassarenca Teresa Pera es defineix com una artista oberta que no s’emmarca en cap corrent artístic determinat. Pensa que tot es relaciona de manera sorprenent i que la línia que separa un estil d’un altre és d’una subtilitat que fa feredat. El que té clar és que  pintura és el seu idioma i que, posats a reconèixer influències, s’instal·laria entre l’expressionisme abstracte i l’abstracció subtil de l’art oriental.


Exposició Delphine Labedan a La Destil·leria

Delphine Labedan

Exposició: Delphine Labedan
Data: del 10 d’octubre al 12 de desembre del 2014

La fascina l’Orient, les geishes d’Utamaro i les bruixes dels contes. És de nacionalitat francesa, viu a l’Empordà i diu que l’única cosa constant de la seva obra és el canvi. 

L’obra que Delphine Labedan exposa a La Destil·leria és el resultat de la feina dels dos darrers anys i és una mostra del diàleg artístic que manté amb el paper que utilitza des de fa uns cinc anys, l’aquari paper, un material que li ha permès treballar tècniques molt variades.


Seny i Rauxa

Seny i rauxa a Les Santes

Exposició: col·lectiva
Data: del 18 de juliol al 7 d˙octubre del 2014

Per estrenar La Galeria, diferents artistes amb llenguatges artístics dispars hi han exposat les seves obres. El resultat, l’exposició col·lectiva «Seny i rauxa a Les Santes», una mirada oberta a les tradicions catalanes amb un objectiu comú: crear un discurs en què tingui cabuda la festa major de Mataró.


Scroll to Top