Truca'ns : 610 594 378

«Introyectos» de Xavier Rosales Ico

«Introyectos» explora l’art de l’intervencionisme a través de la supressió i adhesió d’elements en una fotografia. L’obra ens parla de les creences adquirides en el nostre ésser de forma inconscient i del procés d’identificar-les com alguna cosa no pròpia, sinó col·locada en nosaltres pel nostre entorn proper.

Xavier Rosales Ico ens presenta «Introyectos» una exhibició fotogràfica que es vehicula a través de l’art de l’intervencionisme. Una manera de treballar la composició de la imatge que consisteix en l’omissió i adhesió d’elements en una fotografia original. A diferència del collage, que crea una nova imatge unint elements extrets de diferents fotografies, l’intervencionisme és més simple i punyent, essent capaç de replantejar el significat d’una imatge esborrant o afegint un petit element.

L’exposició compta amb una varietat d’imatges, totes elles realitzades en un moment crucial de despertar per a l’artista. Un procés de ser conscient que tot allò que ha après al llarg de la seva vida sobre com ha de ser, actuar i viure potser no és un statement inamovible.

En el procés de creació trobem imatges de fotògrafs reconeguts com Luke Powell, Kate Irving o Thorben Gartner. Ico selecciona fotografies digitals que l’atrauen de forma inconscient, amb un objectiu conceptual i estètic, i construeix un relat que salta de fotografia a fotografia per interpel·lar al públic. Què hi ha en tu que no és teu?

«Introyectos» com a exposició sorgeix de forma posterior a la creació de les fotografies, arran d’una incursió de l’artista en el món de la psicologia Gestalt on aprèn el terme “introyecto”. Un introyecto defineix una conducta o valor moral adquirit des d’un agent extern i acceptat com a propi sense qüestionar. Arran d’aquest coneixement, Xavier Rosales Ico s’adona que la feina feta en aquestes fotografies, que havia intervingut feia mesos, es converteix en«Introyectos».

SOBRE L’ARTISTA
Xavier Rosales Ico  (Barcelona, 1973) es va graduar en Disseny gràfic i Arts aplicades a l’escola Massana de Barcelona. És dissenyador gràfic, director creatiu i d’art, a més artista visual i plàstic. A causa d’aquesta dualitat, ha treballat tant per a agències de comunicació i publicitat com per a ell mateix com a artista freelance. Ha exposat la seva obra -que inclou pintura, dibuix i escultura- tant en exposicions col·lectives com a individuals a nivell nacional i internacional.


Scroll to Top