Truca'ns : 610 594 378

Murtra Edicions: el gravat com a mitjà d’expressió

La nova exposició de La Destil·leria aposta per la tècnica del gravat i els llibres d’artista

Del 9 d’abril al 12 de maig del 2016, La Destil·leria acull una mostra de gravats i llibres d’artista a càrrec del taller professional de gravat calcogràfic Murtra Edicions. Amb aquesta nova proposta, La Destil·leria vol mostrar dues tècniques que van molt més enllà del treball artesà al servei de creadors reconeguts.

Murtra Edicions desenvolupa la seva activitat en un taller d’Arenys d’Amunt altament especialitzat en la tècnica del gravat. Edicions d’originals, estampes i llibres d’artista són les peces que fan girar un engranatge que des que es va posar en marxa s’ha entossudit a no aturar-se mai més. Els inventors d’aquesta màquina, l’artista i tècnic en gravat Jordi Rosés i l’editora i estampadora Clàudia Lloret, són la demostració empírica que hi ha tècniques que quan es complementen simplement triomfem. Vet aquí el secret d’aquest obrador d’il·lusions.

Murtra Edicions ha editat obra de Perejaume, Tàpies, Brossa, Cusachs, Amat, Guinovart, Ràfols-Casamada, per citar alguns exemples d’una llarga relació, on també trobem l’artista quebequesa d’origen suís Francine Simonin, que va crear a Murtra Edicions una sèrie de planxes agrupades sota el nom «Catalans» i que van ser venudes íntegrament al Quebec. Ara, Simonin torna a l’escena amb la nova sèrie que exposarà a La Destil·leria.

Però més enllà d’una professió, Murtra Edicions duen a terme una tasca divulgativa tant a escala local com internacional. Un apartat important d’aquesta tasca és la possibilitat que donen a artistes plàstics –o d’altres disciplines– de fer estades al seu taller per fomentar la recerca i la creativitat.

Aquesta llarga experiència avala la trajectòria de Jordi Rosés i Clàudia Lloret, els reconeixements, exposicions i premis dels quals deixen constància de l’abast i internacionalització de la seva tasca.

L’exposició de La Destil·leria

A l’exposició de La Destil·leria s’hi exposaran gravats de Simonin i de Rosés, una simbiosi de dues formulacions creatives: la de l’artista i la del gravador-editor, el qual aporta amb el seu treball una visió inequívocament creativa amb el gravat entès com a mitjà d’expressió. Paisatges marítims amb els fars com a protagonistes i grans formats amb Barcelona com a teló de fons són els eixos vertebradors de la mostra. Una aposta segura que tindrà continuïtat en un format diferent –el de taller­–, on es podrà aprofundir en l’obra i la tècnica dels llibres d’artista.

Activitat relacionada amb l’exposició

Murtra Edicions tenen un recorregut estel·lar en l’edició de llibres d’artista i en portaran una basta mostra a La Destil·leria perquè el públic pugui veure’ls, fullejar-los i entendre’ls. Tot això, en un taller que es farà el 7 de maig, a La Destil·leria (info@destilleria.com).

Què és, un llibre d’artista?

Una forma d’expressió que descontextualitza el llibre del seu origen primari i el converteix en un suport plàstic, gràfic i estètic. Un llibre d’artista, doncs, no és ni un llibre d’art, ni una llibreta personal, ni un llibre de lectura convencional; un llibre d’artista és un objecte artístic en si mateix. Els artistes el converteixen en un suport més per a l’art, on text imatges, paginació, il·lustracions i enquadernacions formen un tot unitari que dóna valor a l’obra.

 


Scroll to Top