Truca'ns : 610 594 378

Realisme sensible

La Destil·leria acull «Breu ressò», de l’artista Ana García

Del 5 de març al 7 d’abril, La Destil·leria acull la mostra «Breu ressò», de l’artista –mataronina d’adopció– Ana García, un abordatge molt personal a la figura .

Una vegada més, una experiència suggeridora per a tots aquells que vulgueu acompanyar-nos en un recorregut temàtic que no us deixarà indiferents.

La perspectiva i la trajectòria de l’artista

Ana García defineix la seva obra inserint-la en el marc d’un estil realista en el sentit més ampli de la paraula. Més enllà, però, d’aquesta definició no podem deixar de destacar la sensibilitat i l’elegància que es desprenen de la seva obra i de la voluntat i l’esforç de l’artista per explicar tot allò que plasma amb tanta naturalitat i simplicitat.

Per fer-ho, Ana García deixa de banda tot allò superflu i innecessari que ens pot desviar del que realment li interessa: convertir el que és quotidià en alguna cosa més, de tal manera, que a través de la pintura, tot el que ens envolta esdevingui rellevant.

Els seus inicis ­–tal com ella mateixa ens posa de manifest– van estar condicionats pel món de l’abstracció, però de mica en mica va anar derivant cap a un llenguatge més figuratiu. Admiradora de Velázquez, Vermeer, Giacometti Morandi, Bacon, Edvard Munch, Andrew Wyeth o Antonio López, pensa que tots ells tenen en comú una obra creada a partir d’incerteses, lluny de comoditats i  convenciments però amb un desig subjacent de «veritat».

Si hagués de reconèixer un referent o mestre que l’hagi influït, l’Ana ens diu que ha tingut la immensa sort de rebre classes magistrals del pintor Antonio López, que sens dubte ha marcat la meva manera d’entendre l’art.

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, aquesta artista montbuienca ha exposat a Montbui, Òdena, Copons, Mataró, Barcelona, Segòvia i Granada, i va obtenir el primer premi de pintura en el certamen Copons amb Gaudí. A partir d’aquí, Ana García acumula una llarga trajectòria amb premis, reconeixements i exposicions col·lectives i individuals.

La mostra a La Destil·leria

Així com en les darreres exposicions Ana García havia triat l’espai públic com a protagonista de les seves obres, en aquesta ocasió aposta decididament per un abordatge personalíssim a la figura humana, que articula tota l’exposició de La Destil·leria. «Tenia moltes ganes de dedicar-me de ple a la figura, en un intent de representar espais familiars, impregnats sempre de misteri, melancolia i intimitat», ens explica l’artista.

A l’exposició s’hi podran veure figures de gran format –de cos sencer–, així com figures en un format més íntim i una sèrie d’apunts.

Activitat relacionada amb l’exposició

Com ja és habitual a La Destil·leria, amb motiu de l’exposició l’artista proposa una activitat d’un dia relacionat amb la seva obra. Ana García ha preparat un taller per al dissabte 2 d’abril que gira al voltant de la figura, el rostre i l’expressivitat.

El taller, adreçat a nens i joves de 7 a 15 anys, constarà d’una part teòrica ­–breu introducció històrica sobre la representació l’ésser humà en la història de l’art fins a l’època contemporània, amb l’aparició de la fotografia–, i seguirà amb exercicis pràctics com ara interpretar una obra a l’estil Bacon (amb el retrat de Velázquez) o recrear rostres (estats d’ànim, expressivitats…) a partir de fotografies. Una bona ocasió per conèixer les tècniques de l’artista i aproximar-se a la seva obra.


Scroll to Top