Truca'ns : 610 594 378

Taller de Cinema

Cinema

Pere-Vàzquez taller cinema

Pere Vàzquez
La integració del cinema en l’educació dels nens i els joves és una necessitat plantejada en la societat d’avui. Amb aquest taller, en Pere vol fomentar la lectura crítica i comprensiva de la imatge, així com donar les eines per contextualitzar una pel·lícula i allò que vol transmetre, gaudir del cinema, aprendre a escriure i desenvolupar un guió, rodar-lo i, posteriorment, editar-lo.

Dia: dimecres
Hora:
de 17 h  a 18.30 h
Dirigit a:
5è, 6è, 1 er i 2on d’ESO
Preu:
60 €
Inici:
dimecres 8 de gener del 2020

METODOLOGIA

 «Per crear una història no ens calen grans tecnologies, sinó grans idees»

El cinema és una forma de reflexió de la vida, un al·licient vital i intel·lectual a través del qual aprenem un llenguatge reflexiu. Vet aquí la idea sobre la qual gira aquest taller de cinema adreçat a nens i joves.

La integració del cinema en l’educació dels nens és una necessitat plantejada en la societat d’avui. Amb aquest taller, es vol fomentar la lectura crítica i comprensiva de la imatge, així com donar les eines per contextualitzar una pel·lícula i allò que vol transmetre, gaudir del cinema, aprendre a escriure i desenvolupar un guió, rodar-lo i, posteriorment, editar-lo.

La cultura cinematogràfica dels nens d’avui en dia, que té com a model majoritari la televisió, es troba en una situació bastant baixa. Volem dignificar aquest 7è art a través dels joves alumnes.

QUÈ S’ OFEREIX?

Durant el primer trimestre, els alumnes aprendran:

– Anàlisi fílmic: a partir de visualitzacions de fragments de pel·lícules reals, els alumnes podran analitzar què vol transmetre el seu director amb cada pla, cada paraula. Crearem debats a l’aula i, a poc a poc, entendrem més la proposta del seu creador.
– Estètica del cine: veurem com s’anomenen els diferents plans que més endavant necessitarem a l’hora de crear la nostra pròpia pel·lícula, per a què serveixen i quan s’utilitzen. També aprendrem a crear un story-board a mà, la tècnica més utilitzada per tal d’ organitzar un rodatge.
– Guió: com s’ escriu un guió? Treballarem la base de la pel·lícula. Escriurem amb 3 actes. Els alumnes escriuran les seves pròpies històries i entre tot el grup ajudarem a millorar-les.

Durant el segon trimestre:

– Continuarem amb les bases iniciades durant el primer trimestre, però ara tot enfocat al nostre primer rodatge.
– Fotografia: com s’utilitza una càmera, què necessitem per rodar? No ens complicarem gaire la vida, sortirem a rodar amb les càmeres que tinguem, perquè està demostrat que per crear una història no ens calen grans tecnologies, sinó grans idees.
– Cap a finals de trimestre sortirem a rodar. Cada alumne rodarà el seu propi curt amb l’ ajuda dels seus companys i professor, i anirem rotant cada setmana.

Durant el tercer trimestre:

– Continuarem els rodatges. Un cop finalitzats, els editarem i aniran prenent forma, per ser visualitzats a final de curs.

A QUI VA DIRIGIT?

– El curs va dirigit a nens i nenes de 4t, 5è i 6è de primària, i 1r, 2n, 3r i 4t d’ESO i Batxillerat, que tinguin ganes de saber com funciona el cinema i curiositat per crear les seves pròpies històries.

T’hi animes?

Scroll to Top