Truca'ns : 610 594 378

Taller de còmic

Còmic

Àlex Gonzalez

Per dibuixar còmic o manga és tan important la tècnica com aprendre tots els elements que componen la vinyeta i la narrativa del còmic: els personatges, el format, la història, els estils, els textos, etc. S’ha de crear una història i, mitjançant els elements treballats, anar configurant un projecte narratiu gràfic. Un projecte que no es tanca fins que no s’han perfilat tots els acabats i s’han pres decisions d’edició com les possibles presentacions finals (paper, web còmic o PDF).

Dijous de 19.00 h a 20.30 h (nens i joves)
Matrícula: 25 €
Preu: 54 €/mes

INICI DEL TALLER: 4 d’octubre de 2018

Objectius

L’objectiu és ampliar i reforçar el currículum plàstic escolar així com conèixer les diverses sortides del còmic i cap on es pot orientar. Per fer-ho es posen en joc diverses competències transversals com:

 • Fomentar la creativitat i la imaginació.
 • Aprendre els elements del còmic i el manga.
 • Aprendre a comunicar-se i expressar-se tant narrativament com artística.

Per això, el participant, quan s’acabi el curs, serà capaç de:

 1. Utilitzar els coneixements tècnics bàsics del còmic.
 2. Aplicar criteri artístic per crear una obra personal.
 3. Expressar-se mitjançant la narrativa gràfica.

Metodologia

El taller es divideix en una part teòrica i una de pràctica. La part teòrica comença amb una breu història del còmic i el manga, es continua amb la descripció dels diversos materials que es poden fer servir, i de seguida se centra en l’explicació dels elements que intervenen en l’elaboració d’un còmic: s’ensenya a crear personatges, elements de la vinyeta (perspectiva bàsica, plans, formats, angles de visió, textos i onomatopeies…) estil, composició bàsica, accions i seqüenciació narrativa, entintat i color. En el cas que l’aula tingués accés a ordinadors, també es parlaria de digitalització i acabats amb programes d’edició d’imatges.

A la part pràctica es proposar crear una història i, mitjançant els elements treballats a classe, anar configurant un projecte narratiu gràfic com un fanzine o un comic-book, físic o digital.

El taller no pretén arribar a un nivell concret d’expressió artística, sinó que pretén donar les pautes necessàries perquè que cada alumne aconsegueixi experimentar lliurement amb el còmic com a mitjà i perquè els alumnes siguin prou autònoms per realitzar la seva obra. D’aquesta manera, el mestre s’adapta al ritme i les necessitats de cadascú, orienta l’alumne perquè assimili el concepte i pugui aprofundir en les diferents tècniques.

Contingut

 • Conceptes bàsics
 • Explicació del material
 • Breu historia del còmic
 • Creació de personatges
 • Elements de la vinyeta
 • Composició i seqüencies
 • Entitat/color
 • Creació d’un còmic
Scroll to Top