Truca'ns : 610 594 378

Un món d’il•lustracions

La fascina l’Orient, les geishes d’Utamaro i les bruixes dels contes. És de nacionalitat francesa, viu a l’Empordà i diu que l’única cosa constant de la seva obra és el canvi.  Aquest és l’ADN de Delphine Labedan, la il·lustradora que del 10 d’octubre al 13 de desembre exposarà a La Destil·leria.

La seva trajectòria

Delphine Labedan Il•lustradora

Delphine Labedan Il•lustradora

Delphine Labedan va créixer a la regió occitana de Bearn en un entorn familiar d’artistes. Amb el pare fotògraf i la mare pintora i ceramista, no és estrany que de ben jove convertís l’art en la seva vocació. Va començar la carrera d’arts plàstiques a Bordeus, va estudiar història de l’art a la Universitat de Pau i avui, a més d’il·lustradora, és professora de dibuix i pintura a l’Escola de Belles Arts de Salt.

Més enllà de la trajectòria acadèmica, però, el que defineix aquesta artista és una obra singular en el camp de la il·lustració que deriva, sobretot, en l’univers dels contes de fades, on la màgia i la fantasia en són les característiques principals.

Labedan ha realitzat diverses exposicions, sobretot a Girona. Llocs com la Fundació Fita (Salt), el Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí («Contes de la Mediterrània»), el Museu de La Gabella d’Arbúcies («Contes del Montseny») o la Casa de Cultura Les Bernardes de Salt han tingut l’oportunitat d’acollir els seus treballs.

L’exposició «Delphine Labedan»

Delphine Labedan a La Destil·leria

Exposició de Delphine Labedan a La Destil·leria

L’obra que exposa a La Destil·leria és el resultat de la feina dels dos darrers anys i és una mostra del diàleg artístic que Labedan manté amb el paper que utilitza des de fa uns cinc anys, l’aquari paper, un material que li ha permès treballar tècniques molt variades.

En cadascun dels seus dibuixos s’hi endevina una història en forma de conte que ens transporta a la infantesa, quan fer volar la imaginació d’una manera ingènua, naïf i sense pretensions encara era possible. Ho podeu descobrir vosaltres mateixos a «Un món d’il·lustracions», el blog de l’artista.

I vet aquí un gat i vet aquí un gos, aquest conte, ja s’ha fos.


Scroll to Top