Truca'ns : 610 594 378

Una història de seducció pictòrica

La pintura abstracta de Teresa Pera s’instal·la a la Destil·leria del 13 de desembre al 5 de febrer

Amb «­­­Hàlit», la Destil·leria encara la tercera exposició d’un periple que va començar amb la col·lectiva «Seny i rauxa a Les Santes», que va trobar la seva continuïtat en el món oníric de la il·lustradora Delphine Labedan i que, ara, enceta una nova proposta de la mà de Teresa Pera.

La vilassarenca Teresa Pera es defineix com una artista oberta que no s’emmarca en cap corrent artístic determinat. Pensa que tot es relaciona de manera sorprenent i que la línia que separa un estil d’un altre és d’una subtilitat que fa feredat. El que té clar és que  pintura és el seu idioma i que, posats a reconèixer influències, s’instal·laria entre l’expressionisme abstracte i l’abstracció subtil de l’art oriental.

Llicenciada en Belles Arts, Teresa Pera ens explica que troba les seves primeres influències en la infantesa i en l’àmbit familiar. La seva mare pintava, i l’olor de trementina forma part dels seus primers records. Amb 14 anys comença a aprendre l’ofici amb el pintor Albert Alís al seu estudi de Mataró.Un cop a la universitat, rep moltes influències de tots els professors i també d’altres alumnes. De tots ells, reconeix explícitament com a mestre el pintor i amic Albert Gonzalo.Un cop acabats els estudis, i des de la solitud d’un estudi, sense dates d’entrega, sense exposicions, sense gaires diners i encara amb moltes mancances tècniques, formals i conceptuals, inicia un camí, en paraules de l’artista «que cal guanyar-se amb molt d’esforç i sacrifici» i durant el qual «cal  acostumar-se al fracàs sense fer-ne un drama».

Amb aquesta predisposició, Teresa Pera desenvoluparà una carrera artística que es fa palesa en la relació d’exposicions que ha portat a terme tant en l’àmbit estricte del país, com a escala internacional. Actualment treballa a la Universitat de Belles Arts de Barcelona com a professora al departament de pintura.

L’obra, que fins al 5 de febrer exposarà a la Destil·leria, vol ser un reconeixement als records personals que acompanyaran sempre la seva trajectòria artística i la seva memòria emocional. És un diàleg imaginat amb el mestre, una història de seducció pictòrica que tindrà com a referent Albert Gonzalo, professor de Belles Arts, artista i amic de Teresa Pera. «Em va ensenyar a sentir la intensa llum que, un cop esmicolada per la seva mort, m’esforço a reconstruir», conclou l’artista.


Scroll to Top