Truca'ns : 610 594 378

Viure l’art

Blanca Gibert s’instal·la a La Destil·leria del 20 juny al 16 juliol

Quan Blanca Gibert contextua la seva trajectòria artística no pot estar-se d’explicar-la a través dels seus referents familiars, la seva formació professional i l’evolució de l’univers que l’embolcalla.

La seva obra no s’entendria sense explicar que Blanca forma part de tota una nissaga de pintors. El pintor basc Adrián Aldecoa és el seu besavi; la pintora naïf Rosario Aldecoa, l’àvia; i la pintora Pepa Beotas, la seva mare, qui, com ella mateixa explica, ha estat el seu «gran referent» i la seva «gran influència».

Blanca Gibert va cursar estudis professionals de música i, actualment, és professora de violoncel i piano. La seva formació musical va anar en paral·lel amb la formació artística que li va donar la seva mare. És en aquest context i en aquest període que Blanca s’amara dels bons consells que rep de pintors com Manuel Ruiz Ortega, Carles Bellostes, Concha Ibáñez, Emili Hierro i José Moreno.

A l’hora d’emmarcar-se en un estil o corrent artístic, Blanca Gibert creu que el que més s’apropa al seu plantejament actual és el simbolisme. Abans, s’adscrivia en un expressionisme abstracte, amb una pintura molt visceral de colors foscos i formes atrevides. La mort del seu pare la va marcar profundament i va comportar-li un llarg període d’inactivitat, a la sortida del qual va reprendre la seva activitat amb una pintura de formes i colors més suaus: un canvi d’agulles en la seva manera de pintar.

Tal com manifesta l’artista, hi ha molts pintors que la influencien, però n’hi ha tres que l’apassionen: Edward Hopper, René Magritte i Edvard Munch. Diu, literalment, que adora els pintors clàssics i els paisatgistes del segle XIX, especialment Modest Urgell.

Trajectòria

Va començar a exposar l’any 1999 i ha dut a terme moltes exposicions individuals i col·lectives. D’aquestes, destaquem les exposicions individuals a la Caja Rural de Granada, a l’Hotel Estela i a Hotel de les Arts de Sitges, així com la participació a la 10a mostra “Stripart” de Barcelona.

Exposició a La Destil·leria

La Destil·leria acull una sèrie que la seva autora anomena «Horitzons» i que reflecteix la seva voluntat de renéixer després d’una etapa difícil en l’àmbit personal i professional. Una sèrie –iniciada tot just fa un any– construïda sobre formats grans i pintura acrílica sobre tauló. Paisatges plans, bicolors i de caràcter simbolista que testimonien l’escenari vital de l’artista, que avui s’esdevé en un entorn serè, tranquil.

 

 


Scroll to Top